Zero Spaghetti, Noodles en Rice van de Action

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 21:00

Bij een koolhydraatarme of Keto leefstijl eet je zo min mogelijk koolhydraten. Pasta's, rijst en aardappelen worden daardoor meermaals weggelaten bij de maaltijden. Deze worden vaak vervangen door rijst en pasta van bloemkool, broccoli en courgette en puree van pompoen. Helaas is dit niet bij elk gerecht een succes of is het niet vullend genoeg.

De Zero Noodles, Spaghetti en Rice van de Action lijken daarbij een enorme uitkomst te bieden en dus probeerde ik ze uit.

In elk pakje zit 200 gram van het product en is goed voor 1 á 2 porties. Op de verpakking lees ik dat het rijk is aan vezels en gluten-, suiker- en vetvrij is. Daarnaast kost één zo'n pakje bij de Action maar 0.99 cent.

De bijzondere eigenschappen zijn te danken aan het feit dat de Zero producten gemaakt zijn van plantaardige glucomannanvezels uit de wortels van de Konjac plant. Konjac is een plant die van nature voorkomt in Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat ze gewild is voor verschillende toepassingen, zoals de Zero producten.

 

Zero Spaghetti

Als eerste probeerde ik de spaghetti. Op de verpakking staat vermeld dat het maar 9 calorieën per 100 gram bevat en dus vraag ik mij af in hoeverre dit overeen komt met normale spaghetti die gemiddeld zo'n 350 calorieën per 100 gram bevat.

    Overigens heb ik de spaghetti niet klaar gemaakt als pastagerecht, maar ik heb het gebruikt als vermicelli in zelfgemaakte groentesoep.

    Het product is vacuüm verpakt in een bepaald soort vocht. Dit vocht moet afgegoten worden en vervolgens spoel je de spaghetti schoon onder de kraan. Wat mij als eerste opvalt is dat het er erg wit uitziet. Veel kleur had ik ook niet verwacht, maar ik vond het zelfs een beetje glazig. Toen ik het zakje open trok merkte ik meteen dat er een soort urine lucht uit kwam waarvan de eetlust al gauw minder wordt. Vervolgens heb ik de spaghetti aan mijn groentesoep toegevoegd en 2 minuten laten mee koken.

     

    De smaak viel mij alles mee. Althans er zat eigenlijk maar weinig smaak aan en dat had ik eigenlijk niet verwacht gezien de geur die er voorheen vanaf kwam. Qua structuur was het iets harder dan normale spaghetti. Misschien zelfs een beetje rubberachtig.

    De tweede dag dat ik de soep at was de structuur van de Zero spaghetti al een stuk zachter geworden en was de smaak van de bouillon een beetje erin getrokken. Al met al vond ik het een aangename toevoeging in het gerecht. 

    Als vermicelli raad ik de Zero Spaghetti zeker aan, maar ik denk dat hij dan wel iets langer dan 2 minuten moet meekoken. Of dit product als pastagerecht nou zo'n succes zal zijn twijfelde ik over, maar dat heb ik geprobeerd met de Zero Noodles.

     

    Zero Noodles

    De noodles heb ik gebruikt ineen gerecht waar normaal Penne pasta voor gebruikt wordt. Ook de noodles bevatten maar 9 kcal per 100 gram en worden op dezelfde wijze als de spaghetti bereid. 

    Toen ik de noodles uit de verpakking haalde vroeg ik mij voornamelijk af in hoeverre deze verschillen van de spaghetti. Ze hebben dezelfde chemische geur en zien er net zo glazig uit. 

    Ik maakte de noodles met een broccoli crème, gegrilde courgette en vegetarische gehaktballetjes. De broccoli crème is erg zacht van smaak waardoor ik dit keer wel degelijk de noodles kon proeven. Er zit een soort chemisch smaakje aan en de structuur is wederom rubberachtig. Wellicht dat het met een iets smaakvollere saus wel goed te doen is, maar ik raad het niet aan. Dit recept maak ik de volgende keer toch maar met de Penne pasta.

     

    Zero Rice

    Als laatst probeerde ik de Zero Rice. Op de verpakking staat vermeld dat deze 7 kcal per 100 gram bevat, maar verder is er geen verschil met de spaghetti en noodles.

    Ik gebruikte de Zero Rice bij sticky champignons uit de wok. Dit gerecht een heeft redelijk intense smaak dus ik verwachtte eigenlijk dat de rijst wel mee zou vallen in dit gerecht. Ik heb de rijst ook bereid in dezelfde pan als waar ik de saus in maakte in de hoop dat het chemisch smaakje eraf zou gaan. Helaas werd mij weer het tegendeel bewezen. De rijst smaakt net zo rubberachtig en chemisch als de spaghetti en de noodles. De chemische smaak komt zelfs bij sterkere smaken naar boven en kan een gerecht echt verpesten. Ik kookte dit recept voor twee dagen, maar de Zero Rice heb ik direct weggegooid en de dag erna vervangen met zilvervliesrijst.

     

    Raad ik Zero Spaghetti, Noodles en Rice aan?

    ABSOLUUT NIET! Als je ook maar iets om smaakbeleving geeft dan eet dit alsjeblieft niet. Oké het is enorm caloriearm, het vult goed en het is ook nog eens goedkoop, maar gerechten worden ermee verpest. Enkel de tweede dag in de groentesoep vond ik het prima te doen, maar dan nog komt het lang niet in de buurt van vermicelli. Absoluut geen aanrader dus en dan maar iets minder pasta en rijst opscheppen om de calorieën minder te houden.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.