Toen ik voor de Nationale Week zonder Vlees op zoek was naar recepten (die niet alleen bestonden uit wat groenten en aardappels) vond ik dit recept. Daarnaast had ik de Zero Rice ook nog niet uitgeprobeerd. Een perfecte kans om 2 vliegen in 1 klap te slaan dus.
Dit recept heb ik afgekeken van: https://www.boodschappen.nl/recept/sticky-paddenstoelen-uit-de-wok/
Ingrediënten (4 personen)
- 300 gram Pandanrijst (ik gebruikte Zero Rice)
- 2 eetlepels sesamzaad
- 500 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels wokolie of arachideolie
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 50 milliliter sojasaus
- 75 gram cashewnoten (grof gehakt) of pinda's
- 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)

Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge, hete wok of hapjespan en houd apart.
- Snijd de champignons in kwarten en bestrooi ze met bloem. Verhit de helft van de olie in de wok en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
- Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor. Verdeel de paddenstoelen over de rijst en bestrooi met sesamzaadjes en de rest van de noten en bosui.
SMAKELIJK ETEN!
Reactie plaatsen
Reacties