Tijdens onze reis naar Praag en de Adriatische kust bezochten we ook een dag Venetië. Voor de lunch kwamen we in een schattig, Venetiaans, restaurantje terecht. Ik at daar een Carpaccio en Fons at daar Pasta Panna e Prosciutto. Althans, het leek er op. Wij kunnen ons beide niet meer herinneren hoe het op de kaart genoemd werd. In ieder geval, sindsdien heb ik geprobeerd het recept na te maken. Na verschillende Nederlandse én Italiaanse recepten geprobeerd te hebben, denk ik dat ik er erg dichtbij in de buurt gekomen ben. Deze pasta is super simpel, maar echt overheerlijk! Het recept bevat geen groenten dus ik maakte er een simpele komkommersalade bij.

Ingrediënten (2 personen)
150 gram Fusilli
100 gram Prosciutto Cotto (ik kocht plakken en sneed deze in repen)
50 gram Parmigiano Reggiano
150 ml kook- of slagroom
1 teen knoflook
30 gram boter
Zwarte peper en zout
Bereidingswijze
1. Kook de Fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Smelt de boter in een wok of hapjespan, voeg de knoflook en Prosciutto Cotto toe en bak kort aan.
3. Voeg de kook- of slagroom en ongeveer 2/3 van de Parmigianno Reggiano toe. Laat dit zachtjes koken tot een saus.
4. Voeg de Fusilli toe aan de saus en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
5. Verdeel de Pasta Panna e Prosciutto over twee diepe borden en bestrooi met het laatste deel Parmigianno Reggiano
Reactie plaatsen
Reacties