Dit recept heb ik gevonden tussen de vele recepten van Albert Heijn. Omdat het de nationale week zonder vlees was heb ik dit recept met vegetarische gehaktballetjes gemaakt én in plaats van Penne pasta probeerde ik meteen de Zero Noodles. Hoe dit is bevallen lees je in Zero Spaghetti, Noodles en Rice van de Action. Verder voegde ik ook nog een beetje kruidenroomkaas toe.
De volgende keer maak ik het toch met Penne pasta en draai ik zelf de gehaktballen van rundergehakt.
Wil jij het orginele recept van Albert Heijn proberen? Kijk dan op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191980/penne-met-gehaktballetjes-courgette-en-broccolisaus

Ingrediënten (2 personen)
Sap van 1/2 Citroen
1 bakje Jumbo Veggie Balletjes (te vervangen door vleesproduct)
50 g cottagecheese
25 g Kruidenroomkaas
2 el milde olijfolie
200 g Zero Noodles (te vervangen door gewone pasta)
450 g Broccoli (ik gebruikt vriesvers)
1/2 Courgette
2 stengels Bosui
Paar blaadjes Basilicum
2 tl Knoflookpoeder
Peper en zout
Verder nodig:
- Staafmixer
- Grillpan of contactgrill

Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 6 min. gaar.
2. Bereid ondertussen de noodles (of de pasta) volgens de instructies op de verpakking.
3. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar, giet af en vang 200 ml kookvocht op. Doe de broccoli terug in de pan. Voeg het kookvocht en de citroensap toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Roer de cottagecheese en roomkaas door de saus en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
4. Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Verhit de grillpan (ik gebruikte een contactgrill) en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Keer halverwege om.
5. Snij de bosui in dunne ringetjes.
6. Verdeel de noodles over de borden, schep de broccolisaus erover en verdeel de balletjes en courgette.
7. Garneer met een paar blaadjes basilicum.
SMAKELIJK ETEN!
Reactie plaatsen
Reacties