Koolhydraatarme Falafel Bowl

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 20:04

Ik bin gek op falafel. Het is goed te combineren met avocado, koriander en knoflook. Laat dat nou een aantal van mijn favoriete producten zijn. Ik maak falafel vaak in tortilla wraps, pitabroodjes en salades. Alles in dit gerecht is vers dus heel erg gezond en ook nog eens vegetarisch en koolhydraatarm.

 

Heeft deze Falafel bowl goed gesmaakt of heb jij een favoriet recept met falafel? Laat het mij weten in een reactie onder dit recept!

Ingrediënten (1 persoon)

100 gram falafel

50 gram slamix (ik gebruikte eikenblad melange)

40 gram wortel julienne

4 eetlepels verse sinaasappelsap

1 knoflook teen (geperst)

1 halve avocado (in plakken)

1 halve rode (in halve ringen)

Verse koriander

1 theelepel citroensap

Remia magere yoghurtdressing (staat niet op de foto)

Olijfolie om in te bakken.

Bereidingswijze

1. Doe in een kom de wortel julienne, versgeperste sinaasappelsap en knoflook. Meng dit door elkaar en zet 10 minuten in de koelkast.

2. Bak ondertussen op laag vuur de falafel in een pan met olijfolie tot deze goudbruin is.

3. Doe in grote kom de slamix, het wortelmengsel, de avocado, de rode ui en de falafel.

4. Meng de citroensap door de yoghurtdressing en doe deze over de falafel bowl. Garneer met verse koriander.

 

SMAKELIJK ETEN!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb