
Al een aantal weken is dit recept viraal aan het gaan over de hele wereld en wordt het door iedereen gemaakt, geproefd en ermee geëxperimenteerd. Als ''hobbyhok'' en extreem liefhebber van kaas kon ik natuurlijk niet achterblijven.
Gisteravond was vriendinnenavond met Nikki en Cassy. Nikki bleef ook eten en dus een uitgewezen kans om dit recept eens te proberen. Naast de pasta, cherrytomaatjes en feta voegde ik ook nog gehakte spinazie en Balsamico crème aan het recept toe.
SMAKELIJK ETEN!
Ingrediënten (2 personen)
150 gram Volkoren Penne pasta
250 gram Cherrytomaten (gehalveerd)
150 gram Feta kaas (blok)
2 á 3 tenen knoflook (geperst)
Extra vierge olijfolie
Een aantal blaadjes verse basilicum
450 gram gehakte Spinazie (deelblokjes uit de vriezer)
Balsamico crème (ik gebruikte La Place Crema di Balsamico)
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote ovenschaal de cherrytomaatjes, knoflook en olijfolie.
2. Doe het blok feta in het midden van dit tomatenmengsel en druppel nog wat olijfolie hierover heen. Bak in de oven gedurende 40 tot 45 minuten, totdat de tomaten gebarsten zijn en de feta goudbruin is.
3. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op het pak en verwarm de spinazie in een pan. Houd een half kopje pasta water over voordat je deze afgiet.
4. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg hier het gekookte pastawater aan toe. Roer alles goed door elkaar tot een dikke massa.
5. Serveer de pasta met daarop de spinazie en tomaten-feta mengsel en maak af met de Balsamico crème en basilicum naar smaak.

Heeft het recept gesmaakt of heb je er een eigen draai aan gegeven? Laat het mij weten in een reactie onder dit artikel!
Reactie plaatsen
Reacties